Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Schumachert szerződteti a Mercedes Rosberg mellé?

Forza Ferrari 2009.11.17. 20:03

A Diario As szerint Norbert Haug Michael Schumacherre célzott, amikor a napokban azt mondta, hogy a Mercedes gyári csapatává átvedlő Brawn GP 2010-es pilótapárosa "meglepetést" tartogat. Noha ez egyelőre nem több, mint feltételezés, a spanyol lap megjegyzi, hogy a német autógyár részéről logikus lépés lenne leszerződtetni Schumachert, aki az 1990-es évek legelején a Mercedes C-csoportos programjának tagjaként tett szert először hírnévre. Haug soha nem rejtette véka alá, hogy szeretné megszerezni a német klasszist, sőt, korábban tett is erre kísérletet, de Schumacher és a McLaren közötti, üzleti jellegű ellentétek miatt nem sikerült megállapodniuk. Most, hogy a Mercedesnek saját csapata lett, ez az akadály elhárult. Noha jövőre már 41 éves lesz, és nemrég kijelentette, hogy nem akar "F-1-es nagypapa" lenni, az F-1 történetének legeredményesebb versenyzője állítólag olyan feltételekkel hosszabbította meg tanácsadói szerződését a Ferrarival, melyek szerint csak a közúti sportkocsik fejlesztésében segít, az F-1-es csapattal nem foglalkozik. A Diario As szerint ez is azt támasztja alá, hogy nyitva akarta hagyni maga előtt a lehetőséget a visszatérésre, különösen július végi tesztje után, amitől újra megjött az étvágya. Habár februári motorbalesetében szerzett csigolyasérülése miatt Felipe Massa helyére végül nem tudott beugrani, Schumacher azt állította, hogy az orvosai szerint 2010 elejére újra száz százalékos fizikai állapotban lesz. 91 nagydíjgyőzelmével és hét világbajnoki címével már semmit nem kell bizonyítania, s noha nincs szüksége a pénzre sem, az F-1-ben a kereset minden versenyző számára presztízskérdés, mert az határozza meg a piaci értékét, ezért valószínűleg nem szerződne le olcsón egy csapathoz sem - csakhogy a Mercedesnél most bevallottan a költségcsökkentés a jelszó. Schumacher mindenesetre a napokban bebizonyította, hogy a vezetési képességei ennyi idősen sem szenvedtek csorbát, amikor a pekingi Bajnokok Tornáján egyforma autóval legyőzte az idei világbajnokság két főszereplőjét, Jenson Buttont és Sebastian Vettelt is.

A5.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr461532673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Forza Ferrari · http://www.forzaferrari.gportal.hu 2009.11.17. 20:04:47

Szerintem ez egy elég nagy kacsa... És remélem igaza msi lesz, Schumi idén nyáron hosszabbította meg a szerződését a Ferrarinál, kötve hiszem, hogy most meg a Mercedeshez szerződne!
süti beállítások módosítása