Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Hivatalos: Mercedes GP lesz a Brawnból

Forza Ferrari 2009.11.16. 22:07

A Mercedes-Benz hétfőn egy sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen a Daimler vezetője, Dieter Zetsche és a Mercedes sportigazgatója is jelen voltak. A német gyártó ezen a rendezvényen jelentette be, hogy 75,1 százalékos részesedést vásárol a Brawn csapatból. A Daimler 45,1 százalékot birtokol majd, míg az Abar (a Daimler részvényese) 30 százalékot, míg 24,9 százalék Ross Brawn tulajdonában marad.

"A Mercedes 2010-ben saját Formula-1-es csapattal, a Mercedes GP-vel áll rajthoz a bajnokságban." - jelentette ki Zetsche.

Megegyezés született arról, hogy az elkövetkezendő két évben végleg szakítani fognak a McLarennel. "Teljes egyetértésben megegyeztünk arról, hogy a McLaren csoport az elkövetkezendő két évben megvásárolja a Daimler negyven százalékos tulajdonát. Továbbra is maradunk a McLaren motorszállító partnere. A sportban riválisok leszünk, de továbbra is örülünk a McLaren-Mercedes győzelmeinek." - tette hozzá Zetsche.

A Brawn csapat Mercedes színekben, Mercedes GP Team néven folytatja Formula-1-es munkásságát. A versenyzői kérdésekben egyelőre nem döntöttek. "Továbbra is vannak találgatások a jövő évi párost illetően, és mielőbb szeretnénk dönteni." - jelentette ki Haug.

Egyes német lapok eközben hivatalos jelzővel illették a hírt, miszerint Nico Rosbergnek biztos szerződése van. A híresztelések szerint Jenson Buttonnal és Nick Heidfelddel továbbra is folynak a tárgyalások. Zetsche ezt nem akarta megerősíteni, mindössze annyit mondott: "Nem bánnám, ha az egyes rajtszám a miénk lenne."

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a párost Nico Rosberg és Jenson Button alkotja majd.

A német lap további információi szerint az autó ezüstös festést kap, és a Mobil1 is a Brawnnal tart. A McLaren számára nagy financiális veszteség a Mercedes távozása, mivel a gyártó csak a motorokat fogja biztosítani 2015-ig, de nem járul hozzá évi harmincmillió euróval a költségekhez, és nem fizeti ki a versenyzői fizetések felét sem.


A Mercedes nem tervez német felállást

Bár a Daily Mailben olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a Mercedes két német versenyzőt akar foglalkoztatni, a svábok a lehető legerősebb pilótapárost szeretnék.

"Ez egy nemzetközi csapat lesz a Mercedes-Benz számára. Ha megnézzük a cég történelmét, láthatjuk, hogy gyakran kritizáltak bennünket, hogy nincs német pilótánk, ugyanakkor erre végig nyitottak voltunk, és a versenyzőkérdést is mindig egyeztettük a McLarennel. Ez ugyanígy lesz a jövőben is. A legjobbakat akarjuk, és ami a legfontosabb: nem szeretnénk egy 100%-os német istállót, csak a két legjobb versenyzőt." - mondta Norbert Haug.

"Továbbra is tárgyalásban állunk Jenson Buttonnal, ezért nem tudtuk ma bejelenteni a pilótapárosunkat. Azt is el kell fogadnunk, hogy spekulációk mindig voltak, vannak és lesznek is, ez egy ilyen világ."

Az további jó hír lehet a Button-rajongók számára, hogy Richard Goddard, a pilóta menedzsere is megerősítette, hogy a wokingi gyárlátogatás ellenére sem szakadtak meg a tárgyalások Ross Brawnnal.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr911530539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Forza Ferrari · http://www.forzaferrari.gportal.hu 2009.11.17. 16:02:33

Várható volt, mégis meglepő a bejelentés... Button vajon hova megy? Marad itt, avgy esetleg McLaren?
süti beállítások módosítása