Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Felipe Massa duplázott Valenciában

Forza Ferrari 2010.02.02. 18:42

Massa és a Ferrari F10 megállíthatatlan, újabb tesztnapot nyertek a Scuderia-val Spanyolországban, Valenciában.

Az első két nap győztese mögött közvetlen ismét egy Sauber zárt. Kamui Kobayashi után pedig Lewis Hamilton, és a McLaren-Mercedes következik.

A tegnapi naphoz hasonlóan igencsak hűvös idő fogadta a versenyzőket a valenciai aszfaltcsíkon. A hűvösebb időjárás ellenére már kora reggel tolongtak a nézők a főbejárat előtt.

Nem sokkal 10 óra után a Toro Rosso svájci pilótája, Sébastien Buemi kihajtott a pályára, nyitva a sort. Közvetlen a STR5-ös versenygép mögött 2008 világbajnoka, Lewis Hamilton kapcsolt magasabb sebességi fokozatba. Ez volt a brit első napja új munkaeszközével, a 2010-es McLaren-Mercedes autóval, az MP4-25-el.

A két pilóta egy lassabb installációs kör végén visszatért a bokszba. Nem egész 15 percet kellett várnia a publikumnak arra, hogy ismét autót lásson a pályán.


Tegnap Buemi-nek komoly sebességváltó problémával kellett szembenéznie, ami miatt csak 18 kört teljesített a spanyol aszfaltcsíkon.

Sébastien-hez Robert Kubica a Renault-val, míg Kamui Kobayashi a Sauber-rel csatlakozott, és kezdte meg tesztprogramját. Akárcsak Hamilton, Kamui számára is ez volt az első tesztnapja új autójával.

Még 11 óra sem volt, amikor Felipe Massa 3 tizedmásodperccel megdöntötte legjobb idejét (1:12.574), mellyel megnyerte az első tesztnapot.

Kamui bizonyította, a Sauber hétfőn Pedro de la Rosa vezetésével mutatott sebesség nem volt véletlen. Kilenc kör megtétele után a japán pilóta felugrott a harmadik pozícióba Massa és Hamilton mögött.

Az elmúlt években számos alkalommal elő kellett venni a piros zászlót, ám mindezidáig erre csak egyszer volt szükség, még tegnap, amikor Barrichello autója az utolsó pillanatokra megállt.

Eddig igencsak megbízhatónak tűnnek a 2010-es versenygépek, noha továbbra is csak hét csapatról beszélhetünk.

A kilátogató nézők láthatóan jól érezték magukat, énekelgettek, miközben boldogan majszolgatták szendvicseiket. Egyes lelátókon alig-alig lehetett üres helyet találni.

Mindeközben Valenciában a sajtószobában számos pletyka került ki. Az egyik legérdekesebb, hogy állítólag a Ferrari futott a legnagyobb üzemanyag terhelés mellett, és Massa ezeken a körökön is a legjobb tempót tudta diktálni.

A délelőtti órák után délután a versenyzők már valamelyest aktívabbak voltak pilóták. Felipe egy órával a teszt vége előtt elsőként lépte át 100-at, már ami a körök számát illeti.

A kezdeti nehézségek ellenére Kubica és a Renault nem nyújtott rossz teljesítményt. Massához hasonlóan a lengyel egy módosított 2010-es fejfedőt is tesztelt. Robert egy pillanat erejéig a Star Wars-ban érezhette magát, mint a „sötét oldal” egyik „sztárja”.

A Mercedes-nél Nico Rosberg vitézkedett, folytatja a munkát a 2010-es „Ezüst-Nyílall”. Nico összesen 119-szer hajtott körbe a pályán. Legjobb ideje: 1:2.899. Ez az idő ezúttal egy ötödik helyre volt elegendő.

A tegnap a kisebb technikai problémákkal küszködő Williams is eredményes napot zárt. Barrichello hatodik lett. Legjobb ideje: 1:13.377.

Öt perccel a tesztnap vége előtt Robert Kubica miatt kellett elővenni a piros zászlót.



Végeredmény

Hely     Név Nemzetiség Csapat Idő Különbség Kör
1.     Felipe Massa Brazil Ferrari 1'11''722   122
2.     Kamui Kobayashi Japan Sauber 1'12''056 0''334 96
3.     Lewis Hamilton United Kingdom McLaren 1'12''256 0''534 108
4.     Robert Kubica Poland Renault 1'12''426 0''704 119
5.     Nico Rosberg Germany Mercedes GP 1'12''899 1''177 119
6.     Rubens Barrichello Brazil Williams 1'13''377 1''655 102
7.     Sebastian Buemi Switzerland Toro Rosso 1'13''823 2''101 107

 

f1-live.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr181723414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása