Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Schumacher tanácsai mentették meg Massa életét?

Forza Ferrari 2009.12.08. 15:40

A Felipe Massa sisakjait gyártó Schuberth fejlesztési vezetője, Oliver Schimpf szerint Michael Schumachernek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a brazil túlélte júliusi balesetét, ugyanis korábban a világbajnok tanácsára erősítették meg a fejvédőt.

Felipe Massa a Magyar Nagydíj időmérőjén szenvedett életveszélyes sérüléseket, amikor 260 km/h körüli tempónál a Rubens Barrichello autójáról leváló 800 grammos rugó a fejének csapódott.

A magyar orvosok kiváló munkáján kívül ugyanakkor Massa sisakjának is óriási szerepe volt abban, hogy a brazil végül túlélte a balesetet. A versenyző fejvédőit gyártó Schuberth fejlesztési vezetője, Oliver Schimpf mindemellett úgy véli, meg kell említeni Michael Schumacher erőfeszítéseit is, akinek a tanácsai nélkül tragikus végkimenetele is lehetett volna a balesetnek.

"Tulajdonképpen Michael Schumacher mentette meg Felipe Massa életét. A sisakfejlesztésről szóló megbeszéléseken mindig hangsúlyozta: készítsük a sisakot a lehető legkönnyebbre" - mondta Schimpf az Auto Bild motorsportnak.

"Bárhol olyan vékony lehet akár a papír: hátul, oldalt és az áll előtt is. Egyedül elöl kell erősnek lennie, mert a legrosszabb, ami történhet, hogy egy alkatrész frontálisan csapódik a sisaknak" - tette hozzá.

A német szakember büszke rá, hogy bár a becsapódás elementáris erejű volt, a sisak a legfontosabb részeken stabil maradt.

"Az ütés energiája akkora volt, mint egy Kalasnyikovból leadott lövésé. És bár a sisakrostély elhajlott, mégis egyben maradt" - fogalmazott.

Bár a rugó becsapódásának helyén a sisak külső héja öt milliméter vastag, ráadásul a világ egyik legtartósabb anyagából, a Toray T 1000-ből készül, az alatta lévő szivacsos réteg a hatalmas ütéstől beton sűrűségűre nyomódott össze.

"Egy ponton túl a sztiropor már nem tud tovább sűrűsödni, ezért az is keményen nyomta a fejet. Felipe mindazonáltal ezerszer köszönetet mondott nekünk, és továbbra is hisz a termékünkben. Úgy érezzük, valóban tudja, hogy a sisak megmentette az életét" - mondta.

A5.hu

Címkék: schumacher massa sisak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr811583588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása