Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

HIVATALOS: Räikkönen jövőre nem versenyez a Forma-1-ben

Forza Ferrari 2009.11.18. 10:13

Kimi Räikkönen nem fogadta el a McLaren szerződésajánlatát, ezért kihagyja a Forma-1 jövő évi szezonját - nyilatkozta menedzsere egy finn lapnak. A 2007-es világbajnok valószínűleg ralizni fog, de a Le Mans-i 24 órás versenyen is elindulhat.

Négy helyett csak három világbajnok lesz az F-1-es mezőny tagja a 2010-es szezonban, Kimi Räikkönen egyik menedzsere, Steve Robertson ugyanis a Turun Sanomat című mértékadó finn lapnak elárulta, hogy versenyzője jövőre nem indul a nagydíjakon.

A finn az utóbbi három szezont a Ferrarinál töltötte, de szerződését közös megegyezéssel egy évvel a lejárta előtt felbontották, hogy Fernando Alonso Maranellóba igazolhasson.

Räikkönen ezután egyértelművé tette, hogy csak olyan csapat színeiben hajlandó folytatni F-1-es pályafutását, amellyel újabb vb-címet célozhat meg, és korábbi istállója, a McLaren elé is tett egy szerződésajánlatot. A felek azonban végül nem tudtak megegyezni egymással.

"Az F-1-ben két lehetőség közül választhattunk a jövő évre: a McLaren vagy semmi" - idézi Robertsont a Turun Sanomat. - "Kimi azonban nem jutott egyezségre a McLarennel, ezért nem fog az F-1-ben versenyezni, legalábbis jövőre."

A menedzser kifejtette: Räikkönen pályafutásában nem jelent nagy törést a kényszerpihenő, de a Felipe Massa kidőlése után négy dobogós helyet elérő és Spában futamgyőzelmet is arató finn nélkül szegényebb lesz a mezőny.

"Az egyéves kihagyás semmit sem jelent Kimi számára" - fogalmazott. - "Őt csak az érdekli, hogy győzelmekért és a világbajnoki címért harcoljon. Az F-1-nek fog hiányozni Kimi. Keményen dolgozott a nyáron, olyan dolgokat vitt véghez a Ferrarival, amire csak a legjobb versenyzők képesek."

Robertson elárulta: Räikkönen valószínűleg ralizni fog 2010-ben, és talán rajthoz áll a Le Mans-i 24 órás megbízhatósági versenyen is. A 30 éves pilóta több kisebb rali után az idén már elindult a WRC finnországi futamán is egy Grande Punto Abarth volánjánál, de kiruccanása bukással végződött.

Az Autosport úgy tudja, Räikkönen ralis pályafutását valamilyen formában a Red Bull is támogatja majd, mi több, a portál szerint a finn majd a Red Bull Racing színeiben térhet vissza az F-1-be is, miután 2010 végén lejár Mark Webber szerződése.

Robertson bejelentésével immár valószínűnek tűnik, hogy a McLarennél végül Jenson Button lesz Lewis Hamilton csapattársa. A világbajnok azért távozik a Mercedes gyári csapatává váló Brawntól, mert kevesli az ajánlott fizetést. A Guardian a minap azt írta, hogy a McLaren évi 6 millió fontot, vagyis 10 millió dollárt fizetne Buttonnak.

Az Auto Motor und Sport szerint Räikkönennek ennek a felét ajánlották, mivel számításba vették a Ferraritól kapott bánatpénzt is. Ez állítólag 10 millió dollár lett volna, ha a finn elhelyezkedik valamelyik F-1-es istállónál, és 17 millió lesz így, hogy kihagyja a szezont. Az anyagi kérdések mellett a McLaren és Räikkönen a pr-fellépések számában sem jutott közös nevezőre, és a ralizást sem akarták engedni neki.

A5.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr551533786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása