Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Alonso tartolt Valenciában, a Ferrari mindent vitt!

Forza Ferrari 2010.02.03. 20:11

Fernando Alonso nyerte az utolsó tesztnapot Spanyolországban, Valenciában a Ferrarival. Hétfőn és kedden Felipe Massa, most pedig Alonso zárt az élen az F10-es versenygéppel, mely továbbra is gyorsnak, és megbízhatónak tűnik.

A második helyet Pedro de la Rosa, míg a képzeletbeli dobogót a hidraulikus problémákkal küszködő Michael Schumacher kaparintotta meg.

A harmadik tesztnap volt mindközül a leghangosabb, és egyben a legmelegebb is. Már tegnap sejteni lehetett, hogy hatalmas tömeg fog kilátogatni szerdán a valenciai aszfaltcsíkra. A spanyolok kedvence, az idén a Ferrari színeiben versenyző Fernando Alonso tegnap érkezett meg a Ricardo Tormo-ra. 

Kora reggel (szerdán) több mint 4 kilométeres torlódások voltak a pályára vezető úton. A helyiek „megőrültek”, látni akarták kedvencük első körét az F10-es Ferrarival. Az ezt megelőző két napon a brazil Felipe Massa tesztelhette a gépet.

A legfrissebb jelentések szerint közel 39 ezer ember látogatott ki a pályára, melynek nagy része természetesen a Scuderia volánja mögött ülő Alonso-t éltette.

A hőmérők átlagban 3°C-al mutattak magasabb hőmérsékletet az előző napokhoz képest. Ennek, és természetesen a pályára felkerült gumirétegnek köszönhetően is jó köridőket tudtak diktálni egyes pilóták.

Alonso mellett még két világbajnok lendült akcióba. A McLaren-Mercedes-nél Gary Paffett és Lewis Hamilton után a bajnoki címvédő, Jenson Button ismerkedhetett az MP4-25-ös versenygéppel.

A Mercedes gyári csapatánál pedig Michael Schumacher volt a soros. Michael néhány kör erejéig fekete sisakban körözgetett, tesztelve legújabb fejfedőjét. Sajnálatára hidraulika probléma miatt egy órával a leintés előtt kellett befejeznie a napot.

A „nagymenők” mellett történelmet is írhattunk, hiszen pályára gurult Vitaly Petrov, Oroszország történetének első F1-es versenyzője. Vitaly szép, lassan barátkozni kezdett a Renault R30-assal, amit hétfőn, és kedden csapattársa, Robert Kubica tesztelhetett.

A spanyolok triplán örülhettek, hiszen ma Jaime Alguersuari (Toro Rosso) és Pedro de la Rosa (Sauber) is megnézte mi a helyzet kint, az aszfaltcsíkon.

Végül, de nem utolsó sorban Nicolas Hülkenberg, a Williams újonca repesztett az FW32-essel.

Nicolas Pedro de la Rosa-val egyetemben hamar középpontba került. Nem sokkal a 10 órás rajt után (10:26) szépen egymásra talált a tini és a veterán. Összeütköztek, amiből de la Rosa jött ki rosszabbul. A Ferrarival motorral hajtott C29-es megadta magát. 10 perc szünet után ismét zöld jelzés volt a Valenciában.

A nap nagy részében a pilóták főként hosszabb etapokra koncentráltak. A nap főszereplője Alonso volt. A spanyol a jobb időjárási és pálya körülményeknek köszönhetően rövid időn belül megdöntötte tegnap futott legjobb idejét (1:11.722).


Végeredmény

HelyNemzetiségVersenyzőCsapat
AutóIdőKülönbségKör  
1.Spain F. AlonsoFerrariF101:11.470 127  
2.Spain P. de la RosaSauberC291:12.094+0.62480  
3.Germany M. SchumacherMercedes GPW011:12.438+0.96882  
4.Spain J. AlguersuariToro RossoSTR51:12.576+1.10697  
5.United Kingdom J. ButtonMcLarenMP4-251:12.951+1.48182  
6.RussiaV. PetrovRenaultR301:13.097+1.62775  
7.Germany N. HülkenbergWilliamsFW321:13.669+2.199126  

 

f1-live.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr981727618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása