Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Hivatalos: Kimi Räikkönen aláírt a Citroenhez

Forza Ferrari 2009.12.04. 09:10

A Citroen hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötött Kimi Räikkönennel, aki jövőre csatlakozik a junior csapathoz.

A finn pilóta korábban elmondta, hogy ha nem sikerül a Formula-1-ben olyan csapathoz igazolnia, ahol a bajnoki címért harcolhat, ralira vált. Mivel a McLarennel folytatott tárgyalások kudarcba fulladtak, és szakértők szerint nem tudott megegyezni a Mercedesszel sem, a 2007-es év bajnoka egy évre ralira vált.

A finn pilóta a szerződés értelmében a WRC Citoren Junior csapatában versenyezhet Sebastien Ogier mellett.

Kimi az idei évben már kipróbálhatta magát a Finn ralin, ahol egy Fiat S2000 Abarth autóval sikerült meggyőznie a Citroen vezetőségét arról, hogy nemcsak pályán, terepen is tehetséges pilóta.

Räikkönen már korábban elmondta, hogy régóta tervezte, hogy ralira vált. "Mindig is mondtam, hogy a karrierem során versenyezni szeretnék a WRC-ben."

Az új, egy évre szóló szerződésnek természetesen nagyon örül a 30 éves versenyző. "Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak, akik lehetővé teszik, hogy a sorozat egyik legjobb autóját, a Citroen C4-est vezessem. Ez egy új és izgalmas kihívás is egyben."

Räikkönen szerződése a 2010-es évadra szól, így tovább folytatódnak a találgatások arról, hogy egy év kihagyás után a finn pilóta visszatér-e a Formula-1-es bajnokságba. "Egyelőre csak egy évre szól a szerződésem, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Már várom, hogy tesztelhessem az autómat és az első versenyt is."

A Citroen csapatvezetője, Olivier Quesnel boldog, hogy Sebastien Loeb és Dani Sordo mellett a Räikkönen-Ogier páros is a francia márkát erősíti. "A Red Bullnak köszönhetően csillapíthatjuk a győzelem utáni szomjúságunkat. Sebastien és Dani révén arra törekszünk, hogy megvédjük a bajnoki címünket, és Sebastien Ogierrel is hosszabbítottunk, aki idén meggyőzően szerepelt. Végül, de nem utolsó sorban szeretném a köreinkben köszönteni Kimi Räikkönent. Büszkék vagyunk arra, hogy a Citroent választotta."

Räikkönen és Ogier jövőre tizenkét versenyen állnak rajthoz, egyedül az Új-Zéland ralit hagyják ki, amelyen nem vesz részt a csapat.

motorsportal.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr751573039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása