Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Ferrari: Schumacher szerződése nem kötött

Forza Ferrari 2009.12.15. 11:00

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo elmondta, vállalata nem akarja megakadályozni Michael Schumachert abban, hogy a Mercedes Formula-1-es csapatánál versenyezzen, ha azt szeretné - de hozzátette, hogy a német sztár még nem beszélt vele erről a helyzetről. A hétvégén Németországban az a hír járta, hogy a Mercedes szeretné megszerezni Schumachert az új gyári, Formula-1-es programjához a jövő évre, ezzel a szenzációs húzással a hétszeres világbajnok három év távollét után térhetne vissza a sportba.

Schumacher 1996 óta áll a Ferrari alkalmazásában, 2006-os visszavonulása után tanácsadó és alkalmanként tesztpilóta is.

Habár nyáron, Felipe Massa balesete után szeretett volna visszatérni, azonban nyakfájdalmai ezt nem tették lehetővé. Az idei évben is a Ferrari vállalatnál dolgozott, főleg az utcai autó részlegnél, de egy esetleges Mercedes-szerződés a jelenlegi megegyezést felbonthatja.

Amikor a Reuters di Montezemolót arról kérdezte, szeretnék-e, hogy Schumacher kitöltse érvényben lévő szerződését, a szakember így válaszolt: "Nem, semmi sem kötelező."

Az olasz szakember hozzátette, hogy Schumacher távozhat a Ferraritól, ha egy másik vállalatnál szeretne versenyezni, de hozzátette, a német volt pilóta nem tájékoztatta még erről.

"Egyértelmű, ha úgy dönt, távozik tőlünk, akkor a szerződésünk már nem lesz érvényben, ez logikus." - mondta el di Montezemolo a hírügynökségnek. "Egyidőben nem dolgozhat valaki az ellenfelünknél és nálunk is."

"Erről még nem beszéltünk. Ő egy kedves barát, nem pedig csapattag. Az utcai autók gyártásának tanácsadója."

A német média úgy jósolta, a Schumacher-Mercedes szerződést a hét elején jelenthetik be. A Mercedes csapat egyik autóját a jövő évben Nico Rosberg vezeti majd.

formula.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr121599330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása