Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Piero Ferrari: Schumacher nem áruló!

Forza Ferrari 2009.12.30. 13:24

A legendás Enzo Ferrari fia, Piero nem ért egyet az olasz sajtóval abban, hogy Michael Schumacher elárulta az olasz gyártót azzal, hogy a Mercedeshez csatlakozott. A hétszeres bajnok versenyezni akart, a Scuderia azonban nem tudott helyet biztosítani neki, ezért kezdett tárgyalásba a stuttgarti céggel.

"Egy kicsit rosszul érezzük magunkat, hogy Michael elmegy, mert hozzánk tartozott. Boldog lettem volna, ha nálunk maradt volna. Mindenki árulásról beszél, pedig az igazság az, hogy ő versenyezni akart, mi pedig nem tudtuk biztosítani a szükséges feltételeket." – idézi a Gazzetta dello Sport Ferrarit.

"Arra kellene emlékeznünk, hogy Schumacher sokat adott nekünk, de ő is sokat kapott a Ferraritól. A fioranói pálya előtti tér az ő nevét fogja viselni, és én sem fogom levenni a képét az irodám faláról." - mondta Piero, aki azonban jól emlékszik édesapja szavaira: Mindig azt mondta, hogy ne ragaszkodj a pilótákhoz, mivel vagy meghalnak, vagy másik csapatnál versenyeznek. Úgy kell velük bánnunk, mint az alkalmazottakkal."

Az olasz csapat nem tudta meggyőzni az FIA-t és a vetélytársakat, hogy tegyék lehetővé egy harmadik autó bevetését, így nem volt hely Schuminak, mivel Fernando Alonso és Felipe Massa ülése is biztos volt. Ferrari azonban így is sikerre számít a következő idénytől. "Leszerződtettük Fernandót, aki már harcolt Michael ellen, és meg is verte őt. Itt van nekünk Felipe is, aki sokat tanult Schumachertől. Úgy vélem, hogy jobb lesz a jövő évi autó, mint az idei volt. Ha el is veszítjük a címet, az nem a versenyzők hibája lesz."
>motorsportal.hu

Címkék: ferrari schumacher piero

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr211632560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása