Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

112 éve született Enzo Ferrari

Forza Ferrari 2010.02.18. 17:33

A Ferrari számára különleges a mai nap, ugyanis február 18. van. Ünnepnap ez az olaszoknak, ugyanis 1898. február 18-án született a Ferrari alapítója, Enzo Ferrari.

Ennek alkalmából fia, Piero Ferrari, a Ferrari elnökhelyettese emlékezik vissza édesapjára, illetve beszél az idei szezonról.

 

Ugyan a hivatalos dokumentumokban (tévesen) február 20. szerepel születési dátumként, de a Ferrarinál mindenki nagyon jól tudja, hogy „az ágaskodó lovacska atyja” február 18-án született.

„Egy születésnap rengeteg munkával és szenvedéllyel, emellett persze azzal a határozottsággal és nyomással, amit mindig a csapatra helyezett. Ő minden bizonnyal az irodájában lenne Fiorano-ban, és figyelemmel követné a köridőket és persze a legapróbb részleteket is megvitatná a csapattal. Egész nap nagy nyomás. Emlékszem mikor Scheckter 1979-ben megnyerte a világbajnoki címet, miközben mi a szezon elejére nem volt még kész az új autó csak az első két futam után. Éjjel-nappal dolgoztunk szünet nélkül.” – kezdte a visszaemlékezést Piero Ferrari.

Mit gondolna egy olyan tesztről, ahol gyakorlatilag állandóan esik az eső, és mindössze 4 hét áll rendelkezésre?

„Teljesen ellenezné. Ez biztos. Ő nem csak technikailag, de fizikailag is szükségét látta annak, hogy egy együléses autót pályára vigyen. Az autó bemutatásától kezdve egészen az első körökig Fiorano-ban mindent követett és azt akarta mindig is, hogy az autót rendszeresen teszteljék.”

„A mostani helyzetet sose fogadta volna el. Ne felejtsük el, hogy a Fiorano-i pályát gyakorlatilag erre a célra építették fel. Mindig ott volt és nézte minden egyes versenyautóját.”

Elégedett lenne a mostani két versenyzővel?

„Szerintem biztosan boldog lenne velük. Mind a kettőjükben mindennél jobban szerette volna a tehetségüket és a szenvedélyüket. Persze lehet, hogy kritizálna minket, hogy nincs a saját hazánkból versenyzőnk. Felipe és Fernando azonban nem csak, hogy tökéletesen beszélnek olaszul, de hasonló a személyiségük is.”

Ön mit gondol az új szezon kezdete előtt?

„Nyugodt vagyok. Több döntésünk is kiválóan sikeredett. Felipe teljes mértékben felépült, Fernando pedig nagyon jól mutatkozott be. Felipe az elmúlt években nem volt túl szerencsés, de megmutatta, hogy igenis esélyes a világbajnoki címre, Fernando pedig már nyert két világbajnokságot."

„Szerintem az autónk jól viselkedik, így magabiztos vagyok. Nagyon fontos, hogy ismételten motorsportról beszélhetünk, így a konfrontációk nem a bíróságon, hanem a pályán fognak történni, köszönhetően az egyértelmű szabályoknak.”

„Ennek sportágnak ismételten sport és technikai szempontból kell kihívásnak lennie, nem pedig más szempontból.”

Nem izgatják egy kicsit az új szabályok, illetve az új csapatok?

„Még nem gondolkodtam rajta, hogy milyen lesz utántöltés nélkül. Meglátjuk hogyan változik a stratégia. Én azt az elvet követem, hogy nem beszélek másokról. Nemrég láttam az újságokban, hogy egyes csapatoknak problémái lehetnek és előfordulhat, hogy nem vesznek részt a világbajnokságban.”

„Teljesen egyetértek Luca di Montezemolo-val, amikor azt mondja, hogy engedélyezni kéne, hogy kéne egy harmadik autó, amit kisebb csapatok kapnak meg. Vagy pedig úgy mint a 70-es években, amikor kisebb csapatok gyakran használták a nagyobb csapatok előző évi autóját.”

„Szerintem ez teljesen járható út lenne, a harmadik autó garantálná a költségek csökkenését és az izgalmak növekedését.”

f1-live.hu

 

Címkék: enzo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr721771010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása