Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Räikkönen mégsem fordít hátat az F1-nek?

Forza Ferrari 2009.11.19. 10:06

Bár Kimi Räikkönen menedzsere szerdán kijelentette, hogy a 2007-es világbajnok jövőre nem indul a Formula–1-ben, ennek ellenére úgy tűnik, a finn pilóta hajlandó aláírni a Mercedeshez, ha az istálló meggyőzi arról, hogy autója jövőre is győzelemre esélyes lesz.

Kimi Räikkönen menedzsere, Steve Robertson szerdán úgy nyilatkozott, hogy a finn pilóta nem indul a 2010-es Formula–1-es világbajnokságon, mivel nem tudott megegyezni a McLaren-istállóval.

Mivel a 2007-es világbajnok mindenképpen győzelemre esélyes autóban akart ülni, és korábban csak a wokingiakkal tárgyalt, úgy tűnt, valóban az egyéves kényszerpihenő az egyetlen megoldás – azonban Jenson Button McLarenhez távozása új kaput nyitott meg Räikkönen előtt.

Robertson ennek megfelelően az autosport.com-nak adott mai nyilatkozatában kiemelte, elképzelhető, hogy a 30 éves versenyző az időközben Mercedesszé avanzsáló Brawn GP pilótájaként folytatja pályafutását.

„Ez a Formula–1. Ha olyan lehetőséget kínálnak Kiminek, amellyel mindkét fél elégedett, és Kimi úgy érzi, az autóval futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért harcolhat, akkor soha ne mond, hogy soha" – mondta a pilóta menedzsere.

„Nincs túl sok csapat, amelyik érdekelné Kimit, ugyanis ő őszintén gondolja, hogy győzelemre esélyes autót akar, nem a pénz érdekli. Persze a pénz is szerepet játszik, de Kiminek már nincs szüksége pénzre. Olyan autót akar, amellyel megmutathatja tehetségét. Nagyon frusztrált volt, hogy az idén nem tudott több futamot nyerni, és nem harcolhatott a vb-címért" – jelentette ki Robertson.

A menedzser azt is elmondta, hogy Räikkönen igenis szeretne a Formula-1-ben versenyezni, annak ellenére, hogy a szezon során tett néhány ralis „kiruccanást", és keményen fog dolgozni, hogy 2011-re új, élmezőnyhöz tartozó csapatot találjon magának.

Ami az esetleges mercedeses lehetőséget illeti, az istálló még nem jelentette be, milyen pilótakettőssel vág neki a 2010-es szezonnak, ugyanakkor szinte biztosra vehető, hogy az egyik autóba német versenyző ül majd. Eddig Nico Rosberg és Nick Heidfeld neve került szóba a Mercedesszel kapcsolatban, kérdés, Ross Brawn megpróbálja-e megszerezni Kimi Räikkönent.

nso.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr301536113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása