Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Räikkönen nem tárgyal a Mercedesszel, de a kapu nyitva áll

Forza Ferrari 2009.11.19. 16:19

Kimi Räikkönen nem tudott megállapodást kötni a McLaren-Mercedesszel, ezért úgy döntött, hogy egy évig a Formula-1 helyett a ralizásra összpontosít. A pilóta menedzsere, Steve Robertson az Autosport-nak elmondta, hogy a Mercedes GP egy lehetőség védence számára, a 2007-es bajnok azonban a Formula-1 hivatalos honlapján kijelentette,  hogy jövőre szünetet tart.

Kimi, úgy hallottuk tegnap, hogy egy év szüntetet akarsz tartani a Formula-1-ben. Mi a jelenlegi helyzet?
Kimi Räikkönen
: "Igen úgy fest, hogy ez a helyzet. Mivel nem tudtam megegyezni a McLarennel, úgy döntöttem, hogy egy évet szabadságon töltök."

Mindig is azt mondtad, hogy a Formula-1-es maradásod attól függ, hogy versenyképes autód lesz-e. Talán úgy érzed, hogy ez a feltétel nem teljesül 2010-ben?
Kimi Räikkönen
: "Igen. Úgy éreztem, hogy a McLaren tudja a legjobb lehetőséget biztosítani arra, hogy a győzelemért harcoljak, és csatába szálljak a bajnoki címért, azonban ez nem jött össze, így az egyéves szünet a megfelelő lépés. 2011-ben is csak akkor akarok visszatérni, ha versenyképes autóm lesz."

Mit fogsz csinálni a szünet alatt? Ralizni fogsz? Megnézed, hogy milyen tehetségek rejlenek még benned?
Kimi Räikkönen
: "Nem tudom még. Megnézem a ralis lehetőségeket, de itt is csak versenyképes autó jöhet szóba. Ha nem sikerül, több időt fogok eltölteni a családommal és a barátaimmal."

Mennyire vagy biztos a 2011-es visszatérésben? Nem lehet, hogy ezzel véget ért a Formula-1-es pályafutásod? Készen állsz erre?
Kimi Räikkönen
: "Mint mondtam, csak akkor fogok visszatérni 2011-ben, ha versenyképes autóm lesz. Nem fogok csak azért versenyezni, hogy kitöltsem a mezőnyt. Az nem érdekel. 2011-ig azonban még sok idő van, így várjuk ki, hogy mi történik az elkövetkezendő hónapokban."

A McLarenhez vezető utat Jenson Button szerződése lezárta. Mi volt az oka annak, hogy veled megszakadtak a tárgyalások?
Kimi Räikkönen
: "A menedzsmentem többször tárgyalt a McLarennel, de sajnos bizonyos dolgokban nem sikerült megegyezni. Az elmúlt három-négy nap során már gondoltuk, hogy nem fogunk tudni egyezésre lépni. Most már biztos is, hogy nem."

Mi a helyzet azzal, hogy az új formációs Mercedes Grand Prix-hez csatlakozol?
Kimi Räikkönen
: "Nem tárgyaltam a Brawnnal. Úgy érzem, hogy ők két német versenyzőt akarnak most, hogy a Mercedesszel társultak."

Sokat találgatnak arról, hogy a fizetés is szerepet játszott abban, hogy Button csatlakozik a McLarenhez, és sokan azt írják, hogy ez a csapat nem tudott eleget tenni a te fizetési elképzeléseidnek. Mi a helyzet a fizetéssel?
Kimi Räikkönen
: "Úgy érzem, hogy egy jó versenyző sokat jelent manapság a Formula-1-ben. Ha megnézed milyen szoros a csata a mezőnyben, akkor egy olyan versenyző, amely két tizedmásodperccel jobb, több helyezést is hozhat a rajtrácson. Ez könnyedén jelentheti a különbséget a győzelem és a vereség között."

A 2009-es év volt a kilencedik Formula-1-es szezonod. Sikerült elérni, amit akartál? Fernando Alonso, aki a te helyedre érkezik a Ferrarihoz, azt mondta, hogy a Ferrari után visszavonul, mert onnan minden csak visszalépés. Emiatt emelt fővel távozhatsz?
Kimi Räikkönen
: "Megvalósítottam az álmomat és bajnoki címet nyertem. Szívesen megnyernék egy másik bajnokságot is, de erre csak versenyképes autóval van lehetőség. Ez egyszerű."

Mennyi benzin csörgedezik Kimi Räikkönen ereiben?
Kimi Räikkönen
: "Nagyon élveztem a Formula-1-es időszakot, és most is vannak ambícióim. A megfelelő feltételek mellett szívesen visszatérnék. A kapu nyitva áll. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő."

formula.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr301537138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása