Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

A Ferrari megmagyarázta Räikkönen lecserélését

Forza Ferrari 2009.12.19. 23:36

Alig egy nap telt el azóta, hogy Kimi Räikkönen az Autosportnak adott interjújában azt mondta, hogy nem kíván azon döntés okáról beszélni, ami miatt kiszorult a Ferraritól. Most mégis megtudunk néhány okot. "Kérdezzétek azokat, akik a döntést hozták!" - zárta rövidre a témát Räikkönen tegnap. Ma, az MTV3 finn tévécsatorna már a La Gazetta dello Sport című napilapot idézi. Nos, az olaszok megfogadták Räikkönen tanácsát, és azon melegében megkérdezték az okokról az illetékeseket.


Luca di Montezemolo így beszélt erről: "Domenicali három év után őt (Alonsót) javasolta nekem. Todt mégis Kimit választotta, aki igazán csúcspilóta volt. Viszont nem csapatjátékos, mint Alonso, és mint mind a nagy világbajnokok az F1 történetében. Fernando gyors, kiveszi a részét a csapatmunkából és még két közepes év után is akar nyerni."

Domenicali a La Republikának is nyilatkozott a pilótacsere ügyében. "Megértettük, milyen fontos olyan pilótát szerezni, aki a csapat tagja tud lenni, beszélget és motiválja a csapatot. Ez nem Räikkönen volt, mint ahogy azt már kifejtettem. Ő megkérdőjelezhetetlenül egy született tehetség, de nem minden szempontból."
A Ferrarinál úgy gondolják, hogy Alonso és Massa jól kijönnek majd egymással és a csapattal is, mert folyékonyan beszélnek mindketten olaszul. Massa még hozzátette, amikor a La Gezatta dello Sport riporterével beszélt: "Ez biztosan így lesz, többet fogunk beszélni. Kimi nem volt éppen beszédes, és nagyon zárkózott is volt."
Räikkönen mindazonáltal tegnap még meg volt győződve arról, hogy az igazi ok valahol a szponzorok és a pénz környékén keresendő. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy amikor a Ferrari leigazolta Räikkönent, mindezen hibáival tisztában voltak, és az is tény, hogy a finn ezekkel a hibákkal is tudott világbajnokságot nyerni az olasz csapatnak.

Formula.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr271610071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása