Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Schumacher: "Kezdhetjük!"

Forza Ferrari 2010.01.14. 20:51

Csütörtökön Michael Schumacher befejezte három napos GP2 tesztjét Jerezben. Az utolsó napon – egy rövid reggeli záportól eltekintve – végre derült volt az idő, így Schumacher versenyszimulációt teljesített, a nap végén pedig elégedett volt:

„Ma, a teszt végén sokat tudtam autózni és igazán tökéletesen ment. Nagyon elégedett vagyok ezzel a jerezi teszttel: jól dolgoztunk, a köridők jók és egyenletesek voltak. Mindent el tudtunk végezni, amit terveztünk. Fittnek érzem magam és az autóban is azonnal jól éreztem magam – hé, kezdhetjük!” – írta hivatalos honlapján.

A tesztekről ugyan nem adtak ki hivatalos köridőket, de a GP2-es SuperNova csapat főnöke, David Sears a nap során az AUTOSPORT International rendezvényen járt és elárulta: Schumachernek nem volt problémája azzal, hogy azonnal újra gyors legyen.

„Azt mondanám, hogy egy ilyen pályán, amely nem teljesen száraz és amelyen a rázókövek vizesek, az, hogy kevesebb mint egy másodperccel maradt el a valaha futott leggyorsabb körtől, elég jó.” – mondta a csapatfőnök - „A teszt most is zajlik, Michael jelenleg is hosszú etapokat teljesít, hogy biztos legyen abban a nyaka kitart – és kitart.”

Sears a látottak alapján úgy véli Schumacher ismét versenyképes lesz: „Szerintem a fickó nagyon magas szinten van a fizikai edzettség szempontjából. Valószínűleg Nigel Mansell volt az első, aki gondoskodott arról, hogy a versenyzők hihetetlenül fittek legyenek, mivel korábban eltörte a nyakát és a hátát. Michael ellopta a fő szerelőnket, hogy motorozni menjen. Azt hiszem leesett egy párszor és egy alkalommal a fején landolt. Megsérült néhány csigolyája, amelyeknek idő kellett a gyógyulásához és azt hiszem, hogy amikor megkérték, hogy helyettesítse Felipe Massát akkor még nem gyógyult meg. De mára igen – és mindenképpen azt mondhatom, hogy fittebb, intelligensebb és gyorsabb, mint a legtöbb pilóta. És 41 évesen ezt ismét demonstrálni fogja.”

Az Autosport.com értesülése szerint Schumacher legjobb körideje ma 1:24.621 volt, ami négy tizedmásodperccel lassabb, Kamui Kobayashi 2008 októberében felállított rekordjánál.

motorsportal.hu

Címkék: schumacher gp2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr791673059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása