Forza Ferrari Hírblog

A blog a Forza Ferrari Gportal oldal hírblogja. Itt a csapattal, és a sportággal kapcsolatos főbb híreket olvashatod, napi frissességgel.

Friss topikok

Chat


ShoutMix chat widget

Montezemolo: "Ez egy új Schumacher"

Forza Ferrari 2009.12.19. 23:39

A Ferrari karácsonyi sajtóebédjén csütörtökön Luca di Montezemolo felfedte, hogy Michael Schumacher nagy valószínűséggel a Mercedes Grand Prix versenyzőjeként fogja folytatni pályafutását a Forma-1-ben.

„Abu Dhabi óta nem beszéltem vele, de tegnap (szerdán) beszéltük. Felhívott és azt mondta, hogy nagyon, nagyon, nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a Mercedes-Benznél fog versenyezni. Ezzel együtt még nem 100 százalék. De ezt mondta tegnap reggel.” – árulta el a Ferrari elnöke a jelenlévőknek.

Montezemolo szavaiból némi keserűség volt kiérezhető, amikor megjegyezte: „Ez egy új Schumacher. Az igazi Michael Schumacher mindig azt mondta nekem, hogy a Ferrarinál fogja befejezni a pályafutását.”

„Egy fickó, akit úgy hívtak Michael Schumacher, azt mondta nekünk Monzában, hogy meg fogja hosszabbítani a szerződését és úgy tűnt, hogy a Ferrarinál fogja befejezni a pályafutását. De aztán itt van ez a másik (Schumacher), aki úgy néz ki, mint ő, 40-41 éves, német, ugyanaz a név és úgy döntött, hogy új pályafutást kezd.

Az életben mindenki azt teheti, amit szeretne és én megértem, hogy van valaki, aki 41 évesen újra meg akarja próbálni. Úgyhogy azt gondolom, hogy lehetséges, hogy ez az ikertestvér, ez a másik Michael Schumacher - ugyanaz a kor, ugyanazok a képességek, elszántság és szellem – jövőre a Mercedesnél fog versenyezni.

Természetesen a honlapunkon nagyon sok rajongó dühös lesz. Úgy gondolják Michael áruló. De én el fogom nekik magyarázni, hogy ez nem az a Michael, hanem egy másik.

Barátként számomra ez nehéz, de örülök, ha látok valakit, aki ilyen fitt és ilyen elszánt. A Ferrari elnökeként nagyon szomorú vagyok. Sok mindent kapott a Ferraritól és ő is sokat adott a Ferrarinak. Úgy gondolom, hogy a jó és a rossz pillanatok összességében a nagyon, nagyon jók kerekedtek felül.


Ez az oka annak, hogy úgy gondolom el kell fogadnunk azt, hogy van egy másik Michael, aki versenyezni akar. Az igazi Michael még mindig a Ferrarinál van.”

Az elnök azt is elárulta, hogy Schumacher szívesen versenyzett volna egy csapatban Fernando Alonsóval és Felipe Massával, amennyiben a FIA engedélyezte volna azt, hogy a csapatok harmadik autót is versenybe állítsanak: "Michael készen állt volna arra, hogy egy harmadik autóval nálunk versenyezzen. De nem lesz harmadik autó. Sajnos. Semmit sem tudtunk neki felajánlani annak érdekében, hogy megtartsuk."

A német pilótát nagyon elkeserítette, amikor nyakproblémái miatt nem tudott Massa helyére beugrani a Magyar Nagydíj után - akkor támadt fel benne ismét a versenyzési kedv: "Sajnos akkor nem tudta magának és a világnak bebizonyítani, hogy mit tud. Amikor le kellett mondani arról a beugrásról több, mint szomorúnak tűnt. Egyszerűen porig volt sújtva." - árulta el az olasz üzletember.

Mindazonáltal nem haragszik a hétszeres világbajnokra: „Ne feledjék, hogy amikor egy versenyzővel olyan régóta működsz együtt, mint mi Michaellel, 1995 óta, 14 évig, akkor barátok is vagytok. Egyetérthettek, vagy nem érthettek egyet, de barátok maradtok. Nem fogom elfelejteni, amit a Ferrariért tett és ő sem fogja elfelejteni, amit mi tettünk érte.”

motorsportal.hu

Címkék: schumacher montezemolo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzaferrarinews.blog.hu/api/trackback/id/tr511610079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása